3.12. Vitello & Nebbiolo

Poslední letošní tematická večeře v podání šéfkuchaře Massima Camii a vinařství Elio Grasso.

Gastronomická pestrost Piemontu nám prostě nedá spát, a tak i během poslední tematické večeře letošního roku nakoukneme pod pokličky piemontské kuchyně. Po Pasqualeho drzém netradičním pojetí, nás tentokrát čeká rustikální, ale rafinovaný Piemont v podání michelinského šéfkuchaře Massima Camii, který rozehraje symfonii o dvou krásně znějících tónech: vitellu – telecím a odrůdě Nebbiolo. Piemontské telecí z plemene Fassona je považováno za jedno z nejlepších na světě a o Nebbiolu, jež je základem Barola, snad nemusím mluvit. A to že vinařství Elio Grasso patří historicky mezi 10 nejlepších výrobců Barola je všem jasné!

Massimo Camia je považován za zakladatele moderní piemontské kuchyně, která i přes inovace zůstává velmi tradiční a jednoduchá. Massimo se narodil v Dogliani v roce 1960 a dnes je jedním z nejstarších michelinských kuchařů v Piemontu. Jeho restaurace s jednou michelinskou hvězdou, kterou získal již v roce 2001, se nachází ve vesnici La Morra přímo mezi vinicemi nejlepších Barol. Ve své kuchyni používá pouze lokální suroviny a snaží se interpretovat chutě klasické piemontské kuchyně v novém hávu. 
  
Další piemontská jízda, na kterou jste srdečně zváni, startuje v úterý 3. prosince v 19:00 na Smíchově.

Kde: Konírna the italians, Strakonická 948/1, Praha 5
Kdy: v úterý 3.12. od 19:00
Cena: 3 990 Kč

Rezervace míst zde

Menu
Welcome drink
Crostino di pane di segale di Molino di Dronero con formaggio Castelmagno
Plátek žitného chleba z mlýna Dronero se sýrem Castelmagno
Roero Arneis DOCG Cornarea 2023
 
Amuse bouche
Cubo di vitello
Kostka telecího
Dolcetto d'Alba DOC Elio Grasso 2023
 
Antipasto
Il nuovo vitello tonnato
Vitello tonnato na nový způsob
Nebbiolo Langhe DOC Gavarini Elio Grasso 2023
 
Primo
Tagliolini al ragù di vitello in bianco
Těstoviny Tagliolini s telecím ragú na bílo
Barolo DOCG Casa Mate Elio Grasso 2020
 
Secondo
Coda di vitellone farcita di castagne bianche stracotta al barolo, purè di patate morbido
Telecí oháňka plněná bílými kaštany pomalu pečená v barolu, jemná bramborová kaše
Barolo DOCG Gavarini Chiniera Elio Grasso 2020
 
Dolce
Torrone e nocciola
Nugát Torrone a piemontské lískové oříšky
Kávový koktejl s grappou a citronovou kůrou