Produkty

Přivezeno z Itálie

V našem sortimentu najdete stovky vín od 60 vinařů z téměř všech italských regionů a stovky dalších regionálních produktů jako sýry, prosciutto, salámy, olivový olej, těstoviny, kávu či sladkosti od malých rodinných výrobců a manufaktur. Vše, co nabízíme, vybíráme osobně a dovážíme přímo od výrobců. Čerstvé zboží naskladňujeme pravidelně každý týden. Většina našich produktů má chráněná označení původu a bio certifikáty nebo odpovídá bio standardům zcela přirozeně, protože jsou vyráběny s respektem k přírodě a tradicím a z regionálních surovin. Je pro nás důležité, aby jídlo bylo zdravé, kvalitní, respektovalo biodiverzitu, sezónnost a udržitelnost naší planety. Vedle známých italských produktů se u nás můžete setkat i se zajímavými regionálními raritami vyráběnými ve velmi limitovaném množství nebo pouze sezónně.

Vyrobeno u nás

Některé produkty jsou nejlepší, když se vyrobí přímo v místě prodeje. Proto si pečivo, saláty, panina, pizza těsto, čerstvé těstoviny, gelato či dezerty vyrábíme sami. Při výrobě používáme tradiční italské receptury a velký důraz klademe na poctivou řemeslnou výrobu, čerstvost, sezónnost, původ surovin, kvalitu a udržitelnost. Denně pečeme pečivo nové generace, kde hlavním protagonistou je mouka z nemodifikovaných starých odrůd obilí pěstovaných v přísně ekologických oblastech většinou v horách, o které člověk pečuje podle starých principů a nezamořuje je umělými hnojivy. Pečivo z této mouky je neobvykle aromatické a velmi bohaté na živiny a vitamíny. V případě těchto zrn při kynutí nikdy nepoužíváme běžné kvasnice, ale kvásek, který často vzniká s použitím otrub zbylých při mletí zrna.

italský chléb a pečivo, the italians

Zásady naší pekárny

1. Jsme řemeslní pekaři. 2. Každý den pečeme chléb ručně a pouze ze čtyř surovin: mouky, vody, kvásku a soli. 3. Používáme výhradně italskou mouku od malých řemeslných výrobců, především v bio kvalitě. 4. U kvásku dáváme přednost pomalému, přirozenému kynutí, díky kterému je náš chléb lépe stravitelný. 5. Vůně čerstvě upečeného chleba nás přivádí k šílenství. Naprosto ji milujeme. 6. Ctíme italské pekařské dědictví, a proto dodržujeme tradiční receptury. 7. Pane & olio je klasický italský způsob, jak si vychutnat chléb. Vyzkoušejte ho s dobrým olivovým olejem! 8. Chléb je základní součástí lidské kultury, a proto se stavíme proti průmyslovému, ultra zpracovanému chlebu. 9. Každodenní pečení čerstvého chleba vyžaduje velké úsilí, ale děláme to s vášní a hrdostí. 10. Některé naše chleby chutnají druhý den ještě lépe, proto si dejte pozor, abyste jimi neplýtvali. 11. Starý chléb nevyhazujte, lze z něj připravit vynikající pokrmy, jako je panzanella nebo pappa al pomodoro. 12. Rádi tvoříme a experimentujeme s nejznámějším italským chlebovým výrobkem: pizzou. Používáme jen ty nejlepší suroviny a zbožňujeme čerstvě upečenou pizzu s bio mozzarellou a rajčaty. 13. Všechna naše panina připravujeme z vlastního chleba, a v tom je ten největší rozdíl.

panino, italský chléb, the italians