Během našich kurzů v Konírně vám ukážeme jak na to.
Pečení je naše vášeň. Neustále experimentujeme s italskými řemeslnými moukami i domácím kváskem, znovuobjevujeme původní italské receptury, aby naše pečivo bylo ještě chutnější, zdravější a voňavější. A rádi se dělíme o naše dovednosti a zkušenosti se všemi, kteří z vůně čerstvě upečeného chleba, pizzy nebo crostaty doslova šílí, stejně jako my. Proto se i letos můžete těšit na další sérii pekařských kurzů ve smíchovské Konírně, kde vás naši maestři naučí péct jako Italové.
Všechny kurzy budou probíhat od 16 h v Konírně the italians, Strakonická 948/1, Praha 5-Smíchov.
Počet míst je omezený, proto si své místo u válu nezapomeňte včas rezervovat zde.
Těšíme se na vás!
7.10. Italské pečivo a domácí kvásek s římským maestrem Fabriziem
V našem prvním letošním pekařském kurzu se podíváme pod ruce jednomu z nejlepších římských pekařů, Fabriziovi Francovi, který vám prozradí tajemství vzniku voňavého, nadýchaného a křupavého italského pečiva. Ukáže vám, jak připravit vlastní kvásek a společně se naučíte vyrábět několik druhů italského pečiva. Součástí kurzu je welcome drink a občerstvení, abyste měli na to pečení dost sil. Z kurzu si, vedle vlastnoručně upečeného pečiva, odnesete recepty, těsto na chléb a vlastní kvásek – základ vašeho dalšího domácího pečení.
4.11. Pořádná italská pizza
V našem dalším kurzu se společně s našimi italskými mistry pustíme do výroby nejznámějšího italského pekařského výrobku: pizzy. Může to vypadat jednoduše, ale udělat pořádnou pizzu, je opravdu kumšt. A my vás to naučíme. Od vlastnoručně připraveného těsta, přes dokonalé vytvarování až po rafinovaný mix těch nejlepších ingrediencí. Součástí kurzu je opět welcome drink a občerstvení a z kurzu si, vedle vlastnoručně upečené pizzy (pokud ji tedy nesníte hned na místě, a to se vsadíme, že sníte), odnesete recepty a těsto na pizzu, abyste si své nově nabyté dovednosti mohli doma hned procvičit.
10.12. Italské vánoční cukroví
Začátkem prosince Konírnu rozvoníme italským vánočním cukrovím, kterého vás naučíme péct hned několik druhů. Chybět nebude občerstvení, o sváteční atmosféru se postará vánoční panettone či voňavý svařák a vlastnoručně napečené cukroví si samozřejmě odnesete s sebou domů spolu s recepty.